zoek
share

Wantijpop

Popcentrale op Wantijpop


De Popcentrale heeft al jaren een eigen podium op Wantijpop. Lokale en regionale artiesten krijgen hier de kans op te treden voor een groot publiek. Hier staan de beste Dordtse artiesten van dit jaar.

De programmering van het Popcentrale Podium is een afspiegeling van de programmering in de Popcentrale. Dit programma wordt voor een groot deel verzorgd door enthousiaste vrijwilligers uit de Drechtsteden, zoals de programmeurs van [As] (Metal Night) en Reggae Central. Op het Popcentrale Podium is elk jaar weer een breed scala aan stijlen te horen; van jazz, funk, death metal, reggae naar hiphop!

2018
Wantijpop 2018 vindt plaats op zaterdag 2 juni 2018. Ook tijdens deze editie is er weer een extra podium op het veld bij het Popcentrale Podium: de ‘Popcentrale Jamstage’, waar o.a. akoestische optredens en jamsessies plaatsvinden.

De primeur van vorig jaar keert dit jaar weer terug: de Silent Disco! Twee DJ’s knallen tegelijkertijd hun eigen set en je kunt schakelen tussen beide DJ’s. Jij bepaalt naar wie je luistert! 

Het Popcentrale programma van Wantijpop 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Zuid-Holland.


   

Bottles Of Love
Met frontman Willem Jonker is Bottles of Love op het moment één van dé Dordtse bands die zich uitstekend aan Nederland toont. Met optredens door het hele land, een groot boekingskantoor achter hen staande en een goed ontvangen album vol toekomstige pop/rockklassiekers was Bottles of Love dé keuze om het Popcentralepodium af te sluiten. Debuutalbum Hush bestaat volledig uit goed geproduceerde pophits en live bouwen de Bottles of Love er altijd een feestje van.

The Empyrean

The Empyrean vertegenwoordigt de Dordtse rock op Wantijpop 2018. Het eerste album ‘Forlorn’ heeft The Empyrean op podia van Big Rivers, Gebouw-T en Bibelot gebracht. Tweede album ‘Black Empyrean’ is op komst (april 2018) en belooft veel voor de Dordtse band. The Empyrean  heeft de afgelopen jaren een flinke live-reputatie opgebouwd in Dordrecht en zal aan Wantijpop 2018 laten zien waar de rockers live toe in staat zijn.

One Nation Band
One Nation Band is Dordrecht’s trots op het gebied van reggae. Afgelopen november speelde One Nation Band de Popcentrale plat tijdens Reggae Central: Free in the Basement, waar met gratis entree opkomende en veelbelovende reggaeartiesten optreden. One Nation Band bracht veel publiek op de been. Bandleider Lloyd Amelo zit als organisator van de Reggae Jam en presentator van Reggae Central diep verweven in de reggaecultuur van Dordrecht. Bovendien brengen deze muzikanten irie vibes en stralen positiviteit en openheid uit, wat mij betreft hét recept is voor een succesvolle festivalact!


The Great Hurricane Escape (winnaar Band Boost 2018)

The Great Hurricane Escape is een ‘Southern Metal’ band uit Dordrecht. De band bestaat sinds februari 2013 en heft in 2014 hun eerste EP ‘Panic Room’ uitgebracht. De band heeft nummers geschreven en opgenomen voor de Walibi Fright Nights en hebben meerdere festivals aangedaan, zoals Elektra’s Tuinfeest en Batmanfest.

Hun inspiratie halen ze uit bands als ‘Maylene And The Sons Of Disaster’, ‘Every Time I Die’ en 'Red Fang'.

De tweede EP 'Serpent Tongue' releasten ze in februari in Bibelot en afgelopen mei wonnen ze in de Band Boost 2018 finale zowel de jury- als de publieksprijs. En daarom spelen ze nu op Wantijpop!


Kees Fluks
Met een groeiend arsenaal aan studiowerk en een flinke live-reputatie is het voor Kees Fluks hoog tijd voor Wantijpop. In 2018  komt er nieuwe muziek aan die je terugbrengt naar de voedingsbodem van Kees Fluks. Live zweept Kees het publiek op en speelt hij de Wantijweide plat! Met een arsenaal van interessante hip-hopsongs is de muziek van Kees Fluks goed representatief voor de Dordtse hiphop. Kees’ werk wordt nationaal goed ontvangen en dit belooft dan ook wat moois voor ons podium op Wantijpop 2018!

Sun Rider
Sinds de release van Fuzz Mountain, speelde het Dordtse Sun Rider talloze nationale shows en zijn ze op Europese tour geweest onder support van hun Italiaanse platenlabel. De stonerrockers wilden de fans niet laten wachten op nieuw materiaal en brachten een EP uit: III. De band heeft zin om het publiek van Wantijpop te trakteren op het nieuwe hoofdstuk in het verhaal van Sun Rider.

Popschoolband: Emerald
De Popschool heeft al jaren de verdiende openingsplek op het Popcentralepodium van Wantijpop. Op de Popschool leren jonge, veelbelovende muzikanten over muziek schrijven, optreden en alle ander zaken om muziek maken heen. Elk jaar staat er een veelbelovend jong bandje op Wantijpop. Dit is zo’n waanzinnige ervaring voor Dordrecht’s future heroes, zowel qua optreden als voor de eerste ervaring met de gageverklaring, een technische rider en het maken van goede promofoto’s. Met deze plek op Wantijpop kan Dordrecht zien waar we in de toekomst mee te maken gaan hebben in de Dordtse popscene! Talentscouts, let goed op!


JAMSTAGE

Popschool 4 Kids
Bij de Popschool leren jonge kids in een band spelen. Er wordt les gegeven door professionele docenten in de goed ingerichte oefenruimtes van de Popcentrale. Elk jaar spelen er enkele Popschool bands op Wantijpop, dit jaar voor de tweede keer op de jamstage!

WHOP Goes Pop
WHOP Goes Pop is een open podium voor senioren! De 50-plussers laten op Wantijpop horen wat ze kunnen. Dit mag je niet missen! 

The Writers Block
Dordtse songwriters komen elke maand bij elkaar in de Popcentrale om hun eigen liedjes aan elkaar te laten horen, samen te schrijven en hun songwritingskills op te krikken. Daar ontstaan prachtige dingen die op Wantijpop ter gehore worden gebracht op de Jamstage!

Jamsessies
Onder leiding van de Dordtse Kim, Case en Lloyd vinden in de Popcentrale al jaren succesvolle jamsessies plaats. Tijdens Wantijpop 2015 werden er voor het eerst jamsessies gehouden op de Popcentrale Jamstage en met succes! Ook dit jaar kun je weer al je muzikaliteit kwijt bij de Alles Mag Jam en de Reggae Jam. Iedereen is welkom en alle genres komen voorbij. Instrumenten zijn aanwezig.

Live Rock Karoake
Aanstaande zaterdag speelt er een Live Rock Karaoke band op de Jamstage, Popcentrale-veld op Wantijpop! Welke liedjes zou jij wel mee willen bléren als echte frontman- of vrouw? Kies hier jouw favoriet:

 

POPCENTRALE SILENT DISCO

Dé headphone-disco sensatie die kan niet ontbreken op Wantijpop. Bij dit fenomeen luister je niet via speakers naar de DJ’s maar via een koptelefoon!

Twee verschillende DJ´s van o.a. het Popcentrale DJ Café draaien tegelijkertijd de vetste tracks en jij kiest naar wie je luistert. Dit is het timetable:

15:00 - 16:00 Vinnyjexx (EDM, hardstyle) VS. WinA (Urban)
16:00 - 17:00 DJ Creeps (House) VS. Stimulus (Trance)
17:00 - 18:00 Bass 'R (Urban, Afro) VS. Cønjecture (techno)
18:00 - 19:00 S!rene (Hiphop, R&B) VS. Q Vallento (Afro, Latin, Moombahton)
19:00 - 20:00 DJ BastiQ (EDM, House) VS. DJ Thomasso (Trap)
20:00 - 21:30 DJ Minke (House) VS. Brumthefirst Soundsystem (disco, techno, house)


 


 


Het Popcentrale Podium op Wantijpop wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support.

 

Tijdschema's op een rijtje:

POPCENTRALE PODIUM:
12:45 - Popschoolband: Emerald              
14:00 - Sun Rider                                        
15:30 - Kees Fluks                                                         
17:00 - Winnaar Band Boost 2018                                    
18:30 - One Nation Band                                               
20:00 - The Empyrean                                    
       
21:30 - Bottles Of Love                                       

POPCENTRALE JAMSTAGE:
13:15 - Popschool 4 Kids
14:30 - WHOP Goes Pop                            
16:00 - The Writers Block         
17:30 - Alles Mag Jamsessie    
19:00 - Mega Jamsessie
20:30 - Live Rock Karaoke                                  

POPCENTRALE SILENT DISCO:
15:00 - 16:00 Vinnyjexx (EDM, hardstyle) VS. WinA (Urban)
16:00 - 17:00 DJ Creeps (House) VS. Stimulus (Trance)
17:00 - 18:00 Bass 'R (Urban, Afro) VS. Cønjecture (techno)
18:00 - 19:00 S!rene (Hiphop, R&B) VS. Q Vallento (Afro, Latin, Moombahton)
19:00 - 20:00 DJ BastiQ (EDM, House) VS. DJ Thomasso (Trap)
20:00 - 21:30 DJ Minke (House) VS. Brumthefirst Soundsystem (disco, techno, house)                           

Onze tips

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!