zoek
share

Wat doet de Popcentrale?

De Popcentrale heeft als doelstelling het ondersteunen en verruimen van de actieve beoefening van pop- (en andere) muziek in de Drechtsteden. De Popcentrale realiseert dit door de exploitatie van oefenruimtes, een opnamestudio en een podium voor muzikanten. Daarnaast biedt de Popcentrale diverse workshops aan. In de Popcentrale is tevens de Popschool gevestigd.

Naast al deze voorzieningen is de Popcentrale ook een ontmoetingsplek waar je naar een band en/of dj kunt kijken en luisteren, een drankje kunt drinken en veel muzikanteninformatie kunt krijgen. De Popcentrale organiseert diverse projecten waaronder Band Boost: een talentenjacht voor ambitieuze bands uit Dordrecht en omgeving. De Popcentrale is medeproducent van Wantijpop, waar de Popcentrale een eigen podium heeft voor talentvolle bands uit de regio. Ook is de Popcentrale partner van een aantal Dordtse festivals, zoals Big Rivers.

De Popcentrale is onderdeel van ToBe cultuurcentrum en werkt nauw samen met Bibelot. De Popcentrale ontwikkelt met ToBe de pop-educatie en de leerlijn voor de leerlingen van ToBe. Met Bibelot ontwikkelt de Popcentrale een levendige popcultuur in Dordrecht en verzorgen we een leerlijn voor vrijwilligers en stagiairs voor podiumtechniek, horeca en programmering.  

Onze tips

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!