zoek
share

Winnaars Voorronde 1 Grote Prijs van Dordt (bands)

Vermin & Urban Distortion

Gisteravond is met de voorronde LOUD de vernieuwde Band Boost van start gegaan onder de naam Grote Prijs van Dordt.

Vermin
De jonge metalband Vermin uit Spijkenisse wist de jury te verrassen met een stevige liveshow en won hiermee de juryprijs. Hun muziek beschrijven ze zelf als ´doom death groove´ en dat was er wel in terug te horen. 

Vermin heeft zich met deze overwinning direct geplaatst voor Ade finale op 11 mei in de Power Stage van Bibelot. 

Urban Distortion
De Schiedamse rockband Urban Distortion wist het publiek het beste te bespelen, won de dB-applausmeting en daarmee de publieksprijs. Deze mannen gaan met hun stevige sounds de halve finale in om daarin te strijden voor een finaleplek. Deze halve finale vindt plaats op zaterdag 13 april. 

Prijzenpakket
De deelnemende bands hebben iets om hun best voor te doen: in de finale zijn er interessante prijzen te winnen die de carriére van artiesten een boost kan geven, zoals bijvoorbeeld festivaloptredens (Wantijpop, Big Rivers en Noordpark Festival),  twee dagen studiotijd, optredens in Bibelot en de Popcentrale, een promopakket met o.a. een backdrop en eigen bassdrumvel, een professionele artist fotoshoot en nog veel meer!

Up next
De volgende voorronde vindt plaats op za. 19 januari. Dit is de categorie 'Rock' en daarin strijden Mr. Overdrive, Bone Yard, Rockford, Mental Shift, en Graftak tegen elkaar. 


De Grote Prijs van Dordt wordt mede mogelijk gemaakt door:
Popunie Music Support - Wantijpop - Bibelot Poppodium - 3voor12 Dordrecht - Steftiaan Video Producties - DW Images (Danny van der Weck) - MIMI Creative Content BV (Mignon Nusteling) - ToBe cultuurcentrum - ProSound Media - Rotterdam Drum Department

Foto's: Danny van der Weck (DWImages.nl)

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!