zoek
share

Winnaars Voorronde 2 Grote Prijs van Dordt (bands)

Mr. Overdrive & Graftak

Gisteravond vond de tweede voorronde van de vernieuwde Band Boost, de Grote Prijs van Dordt, plaats. Binnen het genre ROCK streden 5 regionale bands tegen elkaar. Dit zijn de juryprijs- en publieksprijswinnaars: 

Mr. Overdrive

De Rotterdamse alternatieve rockband Mr. Overdrive wist de jury, bestaande uit Sander Brugman (Popronde Dordrecht, Muziek bij de Buren, Bibelot), Nick Jongejan (producer/songwriter, Deep Gold, Bottles of Love) en voorzitter Jasper van Dorp (Labtones Studio, LorentZ), te overtuigen met een creatieve instrumentkeuze en originele sound. Zij scoorden hoog op hun songs, originaliteit en techniek. Mr. Overdrive heeft zich met deze overwinning direct geplaatst voor de finale op 11 mei in de Power Stage van Bibelot. In de finale nemen ze het op tegen o.a. de metalband Vermin, die zich in de eerste voorronde plaatste. 

 

Graftak

De Rotterdamse poppunkband Graftak kreeg het publiek het beste mee en won de dB-meting. Hiermee hebben zij zich geplaatst voor de halve finale op op zaterdag 13 april en nemen ze het op tegen o.a. Urban Distortion. Graftak scoorde door hun power, energie en de goeie screams van de zanger hoog op het vlak van beleving en podiumpresentatie.


Prijzenpakket
De deelnemende bands hebben iets om hun best voor te doen: in de finale zijn er interessante prijzen te winnen die de carriére van artiesten een boost kan geven, zoals bijvoorbeeld festivaloptredens (Wantijpop, Big Rivers en Noordpark Festival),  twee dagen studiotijd, optredens in Bibelot en de Popcentrale, een promopakket met o.a. een backdrop en eigen bassdrumvel, een professionele artist fotoshoot en nog veel meer!

Up next
De volgende voorronde vindt plaats op za. 16 februari 2019. Dit is de categorie 'Pop' en daarin strijden The Beatnik, Mary Syll, Stella Warden, Shortoud Kid en Van Bezemwijk tegen elkaar. 


De Grote Prijs van Dordt wordt mede mogelijk gemaakt door:
Popunie Music Support - Wantijpop - Bibelot Poppodium - 3voor12 Dordrecht - Steftiaan Video Producties - DW Images (Danny van der Weck) - MIMI Creative Content BV (Mignon Nusteling) - ToBe cultuurcentrum - ProSound Media - Rotterdam Drum Department

Foto's: Danny van der Weck (DWImages.nl)

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!