fbpx

(online) PROGRAMMA

Om onze gebruikers, makers en publiek iets te bieden in deze bizarre tijden lanceert Popcentrale het platform “Popcentrale Online”.

We zenden wekelijks live gestreamde shows, Q&A’s met Dordtse artiesten en kennissessies uit. Zo leer je hoe je bijvoorbeeld thuis kan opnemen, delen Dordtse artiesten kennis en ervaring zodat jij na de crisis op tour kan door Europa en je kan kijken naar (huiskamer) shows van je favoriete lokale bands/acts!

Q+A'S

Q+A: mastering met jeffrey de gans (dagoose)

Jeffrey de Gans (Da Goose Mastering) is naast een bekende mastering-engineer, ook een bekende docent en inspirator in mastering en audiostandaarden. Jeffrey is docent bij SAE Amsterdam en Albeda Music Producer voor alle mastering gerelateerde lezingen en wordt geprezen om zijn inspirerende seminars en masterclasses voor Izotope, Dance-Fair, ADE, SoundEducation.nl, AMP / Albeda etc. Samen met Jeffrey geven we antwoord op jouw vragen over mastering. Waarom is mastering zo belangrijk? Wat gaat er aan vooraf en wat maakt het verschil?

Kijk, luister en leer!

Q+A/tutorial: songwriting met Pollyanna

Een Dordtse internationale doorbraak. Zo zou je de carriére van Britt Pols, beter bekend als PollyAnna, wel kunnen beschrijven.
Aanvankelijk boekte ze met een eigen band succes met een megahit op 3FM en optredens bij o.a. Paaspop en DWDD, om vervolgens in L.A. en New York terecht te komen als zangeres en songwriter voor grote producers als Hardwell, R3HAB en Alpharocks en hier miljoenen streams mee te pakken.

Wij duiken samen met haar in haar songwritingproces. Van het ontvangen van een opdracht tot het succesvol afleveren van een (online) hit.
Kijk, luister en leer!

Q+A: NOBLE

Marianne Noble kun je kennen van haar deelname aan The Voice Senior. Daar maakte ze een onuitwisbare indruk en eindigde ze als 2e! Hoe gaat het nu met haar? We gaan bij haar op bezoek en praten even bij.

Q+A: BEN DE GRAAFF (FAÇADE/METALPROGRAMMEUR)

Ben de Graaff is frontman van de metalband Façade en is programmeur metal bij de Popcentrale, van het concept [As].

Zijn optredens in Amerika zijn gecanceld, net nu hun album uit is. Hoe ga je er daarmee om? Wat gebeurt er nu in metal-land? Een greep uit de onderwerpen waar we het over hebben.

Q+A: NICK JONGEJAN (the young river)

Nick Jongejan is een songwriter, producer en mix-engineer uit Zwijndrecht. Naast het produceren voor vele andere artiesten is Nick ook frontman en songwriter voor de moderne countrypopband The Young River, waarmij hij aardig aan de weg timmert in binnen en buitenland. Hij heeft een liefde voor de moderne Nashville-sound. Van jongs af aan wordt hij geïnspireerd door Amerikaanse poprockbands als All Time Low en Simple Plan, maar wanneer hij de moderne countrysound van Keith Urban ontdekt besluit hij volledig in te zetten op een specialisatie in de moderne Nashville sound. Dat is terug te horen in zijn producties van country tot pop tot rock en alles daar tussenin! Check ook zijn YouTube-pagina The Future Musician.

Q+A: Far I (Michael Gomes)

Michael Gomes is geen nieuwkomer in de Nederlandse Hip-Hop scene. Zijn liefde voor Hip Hop onstond in de tijden dat o.a. Public Enemy en KRS-One deze scene domineerde. De tijd dat de boodschap voorop stond. Michael groeide op in het veilige Nederland, echter heeft hij in zijn jeugd de nodige tegenslagen gehad. Hip hop was voor Michael dé uitlaatklep en de manier om zijn boodschap over te brengen. Michael (Far I) is oprichter van het label HardHeaderz, ook binnen HardHeaderz staat de boodschap centraal. Far I heeft in februari een nieuwe plaat uitgebracht genaamd Samsara, deze is overal te beluisteren!

Q+A: Mark Bogert (Knight Are & Magoria)

Gitarist Mark Bogert (Magoria – JtR1888 / Knight Area) heeft samengespeeld met enkele gitaar grootheden uit de muziekindustrie zoals John Petrucci en Steve Vai!

We praten met Mark hoe hij ooit is begonnen en over zijn huidige bands/projecten!

Q+A: JOEY de Boer (DELAIN)

De Dordtenaar Joey de Boer begon zijn carriére op de Popschool en is nu drummer van de wereldberoemde metalband Delain. Wij vroegen hem het hemd van het lijf: 

Q+A: KAY SLICE

Rapper Kay Slice, geboren en getogen Dordtenaar, kun je kennen van hiphopcollectief Brandwerk. Dat collectief is in 2018 gestopt en nu is hij solo een nieuwe kant op gegaan. Dat leverde hem o.a. een plek in de Popronde en en showcase bij De Wereld Draait Door op. Wat kunnen we van hem leren?

TUTORIALS

TUTORIAL: mastering met jeffrey de gans (dagoose)

Jeffrey de Gans (Da Goose Mastering) is naast een bekende mastering-engineer, ook een bekende docent en inspirator in mastering en audiostandaarden. Jeffrey is docent bij SAE Amsterdam en Albeda Music Producer voor alle mastering gerelateerde lezingen en wordt geprezen om zijn inspirerende seminars en masterclasses voor Izotope, Dance-Fair, ADE, SoundEducation.nl, AMP / Albeda etc. In deze tutorial laat Jeffrey zien hoe je verschil maakt in jou master.

Kijk, luister en leer!

Q+A/tutorial: De ins en outs van opnamestudio ProSound

Jan Dekker is één van de vaste bewoners van het Energiehuis en heeft eigenhandig zijn ultraprofessionele audiostudio ProSound gebouwd. Hier neemt hij van bands tot koren tot reclames, waaronder bijvoorbeeld het megaproject rockopera Magoria – JtR1888 van zijn goede vriend Mark Bogert.

We lopen met hem door zijn studio en vragen hem het hemd van het lijf: hoe bouw je een eigen studio? Wat voor techniek heeft Jan allemaal staan en hoe gebruikt hij dat?

TUTORIAL: BASIS DJ-en

DJ én DJ-docent Kenny van Veen a.k.a. Slumber leert jou de basics van de kunst van het DJ-en. Van beatmatchen tot muziekselectie tot knopjeskennis. Live vanuit onze DJ-ruimte G.
Enjoy!

0:29 intro: Wie is Kenny? 2:20 de aanknop 3:57 tempo: de maat houden 11:00 de gear: Pioneer CDJ-spelers 15:30 samenvatting tot nu toe 16:00 BPM: beats per minute 20:35 beatmatchen met housetracks 23:30 some final tips 24:17 oh ja: de microfoon! 25:15 hoe kan ik zelf oefenen?

Nog niet genoeg geleerd? Ga door voor de koelkast en schrijf je in voor de officiële beginnerscursus van ToBe cultuurcentrum: https://www.tobe.nl/cursus/dj-cursus-… Of huur zodra het weer mag zélf de DJ ruimte G via Oefenruimtes

TUTORIAL: BASIS STUDIOTECHNIEK

Producer, drummer van Pene Corrida én productiemedewerker van de Popcentrale Dennis Boot legt je de basis van studiotechniek uit, zodat ook jij vanuit je huis aan de slag kunt met het maken van muziek.

TUTORIAL: Klink live als een pro!

Een goed geluid, welke invloed heb je daar als band op? Tips & tricks hoe je het beste uit je apparatuur haalt, je voorbereid op een optreden en zorgt voor een goed podiumgeluid, inclusief de elementaire do’s & don’t’s.

Verplicht voor bands die de stap maken van oefenruimte naar podium en een opfrisser voor ervaren podiumbeesten.

Uw sessieleider van de avond is één van de Popcentrale’s vaste geluidsmensen: Jolle Wieringa (o.a. Grote Prijs van Dordt, Scotch, Popronde, Vera Groningen en vele tours).

Let’s rock!

TUTORIAL: THUIS MIXEN MET MATTHIJS QUAARS

Drummer van metalband Spoil Engine Matthijs Quaars laat zien hoe je een track mixt in ProTools.

Wil je zelf deze track ook mixen? Hier kun je de multitracks downloaden:
https://drive.google.com/…/1mWOKX6B6oSt…

All music is written, performed and recorded by Matthijs Quaars. Lyrics and vocals by Mats Admiraal.

Interesse om nog verder te leren? Check deze gratis online cursus waarin ik alle onderwerpen in detail naloop! Deze is hier te vinden: https://soofos.nl/…/introductie-leer-…/…

Tutorial: Gitaar afstellen en onderhoud door Arwin Troost

Onze oefenruimte beheerder Arwin zal ja alles vertellen over het afstellen en onderhoud van je gitaar.

Arwin is naast zijn werkzaamheden in de Popcentrale ook gitarist in meerdere bands en kent na vele jaren op het podium zijn instrument als geen ander!

CONCERTEN

CONCERT: MISTER MINSTREL

Windup Space was in 2017 finalist bij de Band Boost en is dit jaar geselecteerd voor de Popronde! Ze mixen donkere, sfeervolle alt-rock met catchy emo-punk. Gevoelens van eenzaamheid en angst worden verpakt in aanstekelijke songs die doen denken aan Biffy Clyro, Jimmy Eat World en Black Foxxes. Tijdens hun energieke liveshows neemt Windup Space je mee op een intense, melancholische trip die pas eindigt wanneer de band bezweet het podium afloopt.

Voor aanvang van hun liveset interviewen we ze nog even.

CONCERT: MISTER MINSTREL

Mister Minstrel (Nico van Heiningen) is een “onemanband” / semi akoestische looper act voor iedere gelegenheid.

Hij speelt een gevarieerd repertoire met hits van vroeger en hedendaagse knallers! Én af en toe een guilty pleasure!

CONCERT: BLUNDERBUZZ

De Dordtse americanaband Blunderbuzz verzorgde een compleet versterkt concert voor de Popcentrale-livestream:: 

CONCERT: LUUK GEERS

Singer-songwriter Luuk Geers was de eerste Dordtse artiest in onze livestream-concertreeks. Check het hier: 

LIVE DJ-SETS

LIVESET: OO

Producerduo en huisgenoten Marijn van Engelen en Bart Kuntz (OO) laten de zaterdagavond wat meer voelen als een zaterdagavond.Ze spelen een geïmproviseerde techno/house-liveset vol synthesizers en drumcomputers, live vanuit hun studio.We weten niet waar het begint en waar het eindigt, maar 1 ding staat vast: four to the floor.

LIVESET: DUBFACE

De Dordtse Dubface-crew zet een lekkere dubstep/drum’n’bass set neer voor de thuisravers. So get out your seat and jump around!

Benieuwd naar de eerstvolgende livestream? Houd onze agenda, Facebook-pagina en YouTube-pagina in de gaten!

Huisregels

 1. In de Popcentrale geldt een legitimatieplicht. Indien een medewerker van de Popcentrale je vraagt je te legitimeren, dien je een geldig legitimatiebewijs te tonen.
 2. Bij toegangscontrole of fouillering dien je mee te werken. Weiger je dit, dan kan je de toegang ontzegd worden.
 3. Eigen drank of etenswaar meebrengen is niet toegestaan.
 4. Alcoholmisbruik is verboden. De Popcentrale schenkt alleen licht-alcoholische dranken en frisdrank. Aan personen jonger dan 18 jaar worden geen alcoholische dranken geschonken.
 5. Handel in en gebruik van soft- en harddrugs is ten strengste verboden.
 6. Op elke vorm van agressief of discriminerend gedrag volgt een ontzegging.
 7. Glaswerk en drankjes moeten in het gebouw blijven.
 8. Wapens en/of voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden, zijn niet toegestaan.
 9. Huisdieren zijn niet toegestaan.
 10. Houd rekening met elkaar en met de buren, overlast in de omgeving van de Popcentrale wordt niet toegestaan.
 11. Binnen mag niet gerookt worden, in de rookruimte wel.
 12. In de oefenruimtes mag geen E-smoker gebruikt worden. In de zaal is dit wel toegestaan.
 13. Overtreding van deze regels kan uitzetting tot gevolg hebben.
 14. Van overtreding van de wet, zoals vernieling, diefstal of openlijke geweldpleging wordt altijd aangifte gedaan bij de politie en hierop volgt een ontzegging van de toegang.
 15. Voor concerten in de Popcentrale geldt geen minimumleeftijd, maar bezoekers jonger dan 16 jaar dienen wel begeleid te worden door een volwassene (18+).

KLACHT MELDEN?

 1. Klachten Popcentrale
  De Popcentrale ontvangt en bedient wekelijks vele bezoekers. Wij willen natuurlijk dat jouw bezoek aan onze oefenruimtes of shows in de zaal perfect verloopt.
  Heb je desondanks een klacht? Meld het ons! Wij doen ons uiterste best de klacht op te lossen. Hieronder vind je meer informatie over onze klachtenregeling.

  De Popcentrale is onderdeel van Stichting voor Cultuureducatie Zuid-Holland-Zuid (SCE). SCE kent onderstaande klachtenregeling. In deze regeling wordt een onderscheid gemaakt tussen algemene klachten en klachten over ongewenst gedrag.

  Algemene klachten
  Algemene klachten kunnen bijvoorbeeld gaan over de workshop, evenement, medewerker, docent, faciliteiten en de administratie. De Popcentrale vraagt je vriendelijk je onvrede over de inhoud workshop / docent in eerste instantie kenbaar te maken bij de betreffende docent. Mocht je er met de docent zelf niet uitkomen, dan kun je een schriftelijke klacht indienen.

  Klacht melden
  Stuur je klacht naar info@popcentrale.nl
  Vermeld in je mail om welke show, verhuring en/of persoon het gaat en wat de klacht is.
  Je ontvangt zo binnen 14 dagen bericht van ons.
  De Popcentrale bundelt en analyseert de binnengekomen klachten om daarmee haar dienstverlening te verbeteren.

  Klachten over ongewenst gedrag
  Stichting voor Cultuureducatie Zuid-Holland-Zuid is aangesloten bij de brancheregeling voor professionele opvang bij ongewenst gedrag. Onder ongewenst gedrag wordt verstaan: seksuele intimidatie, pesten, discriminatie, agressie en geweld. Deze regeling geldt voor iedereen die bij SCE komt of van de diensten van SCE gebruik maakt.

  Naast professionele opvang door goed opgeleide vertrouwenspersonen, is er een uit experts bestaande klachtencommissie. Het centrale meldnummer gaat via ArboNed en is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar: 0800-0204204.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten