zoek
SCHICHT w/ Switch Bones, Dead Company & Sun Rider
vr 13 okt

SCHICHT w/ Switch Bones, Dead Company & Sun Rider

Speciaal festival met dikke Dordtse bands

  • genre
  • locatie Power Stage
  • deur open 19:30 uur
gratis entree event
share
SCHICHT w/ Switch Bones, Dead Company & Sun Rider

Dordt kan wat! En zeker op muziekgebied. Bij de nieuwe bandnight SCHICHT presenteren de Popcentrale en Bibelot de allerbeste Dordtse bands. De eerste editie trappen we gelijk hard af met een hardrock/stoner editie.

Switch Bones
Dit alternatieve rocktrio, met onze Dordtse Geert Teekens op de drums, combineert catchy popmelodieën met een keiharde gitaarsound. Ze worden beïnvloed door bands als Nirvana, Melvins en Queens of the Stone Age en klinken er ook naar! Sinds hun start in 2016 hebben ze al vele gigs en festivals aangedaan en nu zijn ze klaar om hun debuurt-EP ‘Machine in Me’ aan de wereld te presenteren. En Dordt mag één de eerste zijn! 

Dead Company
Dead Company is een keiharde, vijfkoppige, Dordtse rockband. De jongens vullen elkaar perfect aan in het schrijven en spelen van hun nummers. De band begon met classic 70’s rock, maar ontwikkelde zich al snel tot een onvervalste hardrock groep. Vorig jaar speelden ze op hetzelfde podium de Band Boost finale en bliezen het publiek toen omver. En dat zal deze keer niet anders zijn dus we weten wat we kunnen verwachten: moshen!


Sun Rider
De Dordtse stonerrock band Sun Rider gaat al een tijdje mee en is dan ook geen onbekende. Met hun fuzzy gitaarsound, dikke riffs en desert blues hebben ze al meerdere aan de duivel verkochte zieltjes voor zich gewonnen. Dit jaar brachten ze met een show op Big Rivers hun derde studio-album ‘III’ uit en zal daar ongetwijfeld wat van gaan spelen op SCHICHT! Sun Rider wordt niet graag in een hokje gestopt en daarom gaan we ze ook niet met andere bands vergelijken: Sun Rider is Sun Rider!

+ support: Influx
In tostibar Brandstof speelt metalband Influx de SCHICHT-avond warm. De drie metalheads uit Dordrecht spelen enkel eigen werk uiteenlopend van van keiharde breaks met grunts tot melodieuse riffs en clean vocals. Hun muziekstijl kun je het beste beschrijven als ‘industrial-melodic-vegetarian-grindcore-funk-metal’ (met wat power-doom-thrash-reggae invloeden). Wat bekt dat lekker hé!


 

 

Onze tips

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!