zoek
Basement Battles ft. WatWatIs
vr 26 jan

Basement Battles ft. WatWatIs

Hardste rap-battles van Dordt!

Hardste rap-battles van Dordt!

  • genre Hiphop
  • locatie Talent Stage
  • deur open 20:30 uur
gratis entree event
share
Basement Battles ft. WatWatIs

De Basement Battles zijn dé rapbattles om te laten zien wat jij kunt met hiphop. Je mag joinen met zelfgemaakte teksten of, als je dat kunt: freestylen. Schrijf je in en win!
De jury bestaat uit Far IInsayno, Robertino en KAMA

Naast de Battles is er ook een show van de Rotterdamse rapformatie WatWatIs.

De Rotterdamse Yellow, Ruwhel en Dj Jonchi vormen WatWatIs. Met hun muziek, door hen aangeduid als “Conscious Trap”, willen ze een beeld geven van hoe hun wereld eruit ziet. Zo kunnen ze songs maken die je in het hart raken, maar kunnen ze ook goed verwoorden waar de jongens mee ‘struggelen’ als jonge twintigers die opgroeiden in een gewelddadige omgeving.
Ze proberen luisteraars op een positieve manier te inspireren. Als kleine kids werden de jongens vaak op een leuke manier door hun grote broers uitgedaagd om muziek te maken. Zo pakte Yellow al op een leeftijd van 8 jaar de microfoon bij 'open mic' sessies met zijn grote broer Far I. Ze willen nu vooral de stem zijn voor kansarme jongeren in een tijd waarin vooral 'drank en drugs' de boventoon voeren.

Onder HardHeaderz hebben de mannen van WatWatIs tot nu toe een mixtape, 2 EP’s en 2 solo projecten uitgebracht. Op 17-02-2017 werd hun debuutalbum Het Is Tijd Nu uitgebracht. Met zware 808's, harde levenslessen en melancholische vocalen die het hart raken, nemen de jongens je mee in hun beleving.
Muziek van WatWatIs kunt u beluisteren via Spotify

WatWatIs is dat wat is.

Foto: Guido Holtman
Video: SlickFlick


-----------------------------------


De Basement Battles vinden plaats in de basement van het Energiehuis: de Popcentrale.

Entree: gratis | Aanvang: 20:30 uur

Powered by HardHeaderz

Onze tips

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!