zoek
I Against I - Headcleaner - 20 year anniversary
vr 16 feb

I Against I - Headcleaner - 20 year anniversary

+ supports | 20 jarig jubileum van het album Headcleaner!

 • genre Punkrock
 • locatie Talent Stage
 • deur open 20:30 uur
gratis entree event
share
I Against I - Headcleaner - 20 year anniversary

Het legendarische punkalbum Headcleaner van de Dordtse band I Against I bestaat 20 jaar en dat gaat keihard gevierd worden! I Against I speelt heel dit album integraal en neemt nog twee hele vette supports mee: Note To Amy en Cooper! En dat allemaal gratis!


- I Against I
Wat moet je nog doen als je met je punkband al je dromen hebt waargemaakt? Als je drie platen hebt gemaakt, honderden optredens hebt gedaan, en het podium gedeeld hebt met al je helden? Gewoon doorgaan natuurlijk!
In 1994 werd I against I opgericht in Dordrecht, onder de rook van Rotterdam. Bob, Jasper en Ronald vinden een uitlaatklep in het spelen van uptempo, melodieuze punkpopliedjes. Voor ze het wisten waren ze de eerste Europese band ooit die werd getekend door Epitaph, het platenlabel van Bad Religion-gitarist Brett Gürewitz. Toevallig ook het label waar al hun favoriete bands op zaten.

Drummer Bill Stevenson en Stephen Egerton van de Descendents produceerden I against I’s debuutplaat Headcleaner, die met nummers als  Maybe Tomorrow en Nailed To The Floor geldt als een klassieker binnen de Nederlandse punkrock.  In de jaren die volgden verschenen nog twee albums en talloze compilaties, en was de band honderden keren te zien door heel Europa, onder andere met Undeclinable Ambuscade, Travoltas, de Descendents, ALL, Bad Religion en Blink-182.

In 2008 lijkt het doek voor de band te vallen. Lijkt, want in 2017 staat de band weer op het podium alsof ze nooit zijn weg geweest. Een typisch gevalletje van “The more things change, the more they stay the same.”
“Natuurlijk zijn onze levens nu totaal anders dan toen we net begonnen,” vertelt bassist Bob Hoorweg. “Toen wáren we kinderen, nu hebben we zelf kinderen. En banen. En hypotheken, en stationwagens.” Zanger/gitarist Ronald van Maren vult aan: “Maar juist omdat onze levens zo veranderd zijn, hebben we nu meer dan ooit de behoefte aan muziek als uitlaatklep.”
“We spelen nu met een intensiteit die er vroeger misschien niet altijd was. Maar wat echt onbetaalbaar is: we zijn na al die jaren nog steeds vrienden, en zoeken met nog datzelfde vuur naar hét perfecte liedje. Dat is meer waard dan een platendeal of ieder ander wapenfeit uit het verleden,” zegt drummer Jasper Blazer.
En daarmee is meteen duidelijk dat dit niet zomaar een nostalgietrip is. “Als we niet het idee hadden dat we ons beste werk nog in ons hebben, dan waren we nooit meer het podium opgeklommen. Het voelt goed om weer op te treden, en we kunnen niet wachten om onze nieuwe nummers live te spelen. Een nieuw album staat al gepland voor 2018. Of I Against I verder nog plannen heeft? Gewoon doorgaan natuurlijk!

Discografie

 • Top of the world, EP, Epitaph Records, 1997
 • Headcleaner, LP, Epitaph Records, 1998
 • Punk-O-Rama Volume 3, Compilation, Epitaph Records, 1998
 • Time, Single, Epitaph Records, 1998
 • Street Sk8er, Video game soundtrack, Sony Playstation, 1999
 • I’m a f***ed dancer but my moods are swinging, LP, Epitaph Records, 1999
 • Space Odyssey, Single, Epitaph Records, 1999
 • Punk-O-Rama Volume 5, Compilation, Epitaph Records, 2000
 • I Against I versus Madbones¸Split-LP, V2 Records, 2002
 • Self titled, LP, Moondown Records, 2005

 - Note To Amy
Het jaar 2017 stond voor Note to Amy in het teken van het schrijven van nieuw materiaal, dat in december werd opgenomen bij Robin van Loenen (Destine, Five Years Later) en lente 2018 zal verschijnen.

In zijn 10-jarige bestaan stond Nederlandse punkrockband zo'n 250 maal op het podium, onder andere met Bad Religion, Millencolin, De Heideroosjes, Coheed And Cambria, Silverstein, Cancer Bats, Samiam, Mucky Pup, Ignite, Death By Stereo, Face Tomorrow, Destine en Peter Pan Speedrock. 

Het vijftal toerde door Spanje en Frankrijk, speelde in Londen in een uitverkochte The Garage, trok door Duitsland en Tsjechië en stond op festivals als Paaspop, Jera On Air, Groezrock en Pedro Pico Pop. In 2011 verscheen debuutplaat Midnight Arsons/Morning Ghosts. Eind 2014 volgde tweede album Life Is Not Enough via White Russian Records. Note to Amy haalt muzikale inspiratie uit punkrock en rock, met pakkende refreinen, donkere teksten, tomeloze energie en krachtige, heldere vocalen als sterkste troeven.

Cooper
De Steely Dan van de punk rock flikt 't 'm weer! De eerste EP in 25 jaar, toepasselijk getiteld 1st E.P., staat weer bol van de meezingpunkrock met een twist op het snijvlak van Brits en Amerikaans, dus net zoveel Descendents als The Rezillos. Toevalligerwijs heeft Descendents leider Bill Stevenson de plaat gemixt en zijn The Rezillos één van zijn favoriete bands.

Weet je dat ook weer!

Deze Haagse punkband met een sterke connectie met Dordrecht. Deze band gaat alweer meerdere decennia mee en heeft een behoorlijke carriére achter de rug. Zo speelden ze op festivals als Noorderslag en South By South West (Texas) en deden ze tours in Italië, Zwitserland, Duitsland en zelfs Zuid-Afrika. 

Cooper heeft vier albums gemaakt: "Do You Know Not?" (1994), "No. 2" (1996), Activate (2001) en "Makes Tomorrow Alright" (2005). Do You Know Not? em No.2 zijn allebei opgenomen en geproduceerd door Tom Holkenborg (aka Junkie XL), die nu overigens één van de grootste filmcomponisten van Hollywood is. Tom was onder de indruk van zanger/gitarist René en zijn gitaarlicks en vroeg hem voor een aantal jaar mee op tour met Junkie XL.
Het album 'Activate' is geproduceerd door Michel Schoots (Urban Dance Squad).

Geen kleine namen! En deze legendarische punkhistorie is 16 februari gewoon live en gratis te beleven in de Popcentrale. Punk isn´t dead! 

Onze tips

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!