zoek
Kunst & Antiekmarkt #1: The Silent Disco + The Artificial
zo 01 apr

Kunst & Antiekmarkt #1: The Silent Disco + The Artificial

Popcentrale programma op de Kunst & Antiekmarkt - locatie: Nieuwkerk, Voorstraat Noord

  • genre Pop
  • locatie Nieuwkerk, Voorstraat Noord
  • deur open 10:00 uur
gratis entree event
share
Kunst & Antiekmarkt #1: The Silent Disco + The Artificial

Drie edities van de Kunst & Antiekmarkt worden door de Popcentrale voorzien van een gevarieerd programma. De andere drie worden geprogrammeerd door Dordtse bluesliefhebber John Idema.

De eerste editie van de markt vindt plaats op zondag 1 april en daar heeft de Popcentrale de indiepopbands The Artificial en The Silent Disco  voor gestrikt. Voor, tussen en na de bands draait Radio Barbã warme DJ-setjes.

Vanaf 10:00 uur is de markt geopend en kan er heerlijk gestruind worden naar toffe vinylplaten, antieke kleedjes, serviezen, potten, pannen en nog veel meer vintage spulletjes voor woningdecoratie. Om 13:00 uur wordt de markt officieel en feestelijk geopend en direct daarna begint het programma.

- The Artificial

Met hun nieuwe EP 'Daylight Saving' gloedjenieuw van de pers trappen ze zondagmiddag de Antiekmarkt af. De avond ervoor releasen ze de EP in Roodkapje, Rotterdam en de zondagmiddag daarop kan Dordt hier ook van genieten.

The Artificial is een zonovergoten indiepop uit Dordrecht en wordt beïnvloed door bands als van Foals, Phoenix, Tycho en Daft Punk. De muziek is te vergelijken met Two Door Cinema Club, The 1975 en Foster The People. De strakke gitaren en knallende synthesizers maken de muziek ontzettend dansbaar. De muziek heeft soms wat weg van hedendaagse dance, maar heeft ook verwijzingen naar de 80’s.

Eerder speelden deze heren in Paradiso, op diverse festivals en deden ze support shows voor onder andere Darwin Deez en As Elephants Are. Februari 2016 brachten ze hun debuut-EP ‘Solar’ in een vol Bibelot te Dordrecht uit.
In maart 2018 komt de opvolger ‘Daylight Saving Time’ uit, die in samenwerking met producer Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun, Dotan, Rondé en Klangstof) is gemaakt en in het teken staat van de zon en zomertijd, de vertaling van Daylight Saving Time.

Het belangrijkste doel van deze band is om het publiek te laten dansen, een goeie tijd te hebben en zin te krijgen in de zomer! 


The Silent Disco


The Silent Disco, voorheen Luke &The Lovers, is een band die zijn oorsprong heeft uit Rotterdam. Op dit moment bestaat de band uit vijf enthousiaste studenten van het Rotterdams conservatorium Codarts: Paul Taks (saxofoon), Thijs Mijnster (Drums), Levi Westa (gitaar), Niels Budel(basgitaar) en Luuk Geers (zang en gitaar). De zelfgeschreven nummers geven de band een unieke akoestische sound die zich soepel beweegt binnen de genres pop, indiepop en folk. 

- DJ: Radio Barbã DJ-set

Onder het motto "Love, Sweat and Happiness" neemt Radio Barbã het publiek mee op een trip naar het beloofde land vol warme balkanbloempjes, hete cumbiaclassics, kruidige Oriëntals en zeemzoete swingbeats.

Entree: gratis | Open: 10:00 uur | Officiële opening en start programmering: 13:00 uur

Onze tips

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!