zoek
La Lune Noire album release + Tenedle (IT)
za 20 okt

La Lune Noire album release + Tenedle (IT)

80's new wave in een modern jasje

  • prijs € 5.00
  • genre 80's new wave
  • locatie Talent Stage
  • deur open 20:30 uur
event
share
La Lune Noire album release + Tenedle (IT)

De Nederlandse new waveband La Lune Noire releaset zijn nieuwe album 'Dictator' in de Popcentrale en brengt de Italiaan Tenedle mee als support. 
Tickets zijn € 5 in de voorverkoop en € 10 inclusief album (alleen aan de deur). 

La Lune Noire

La Lune Noire is één van de weinige Nederlandse bands die het jaren 80 new wave geluid speelt, maar met een modern sausje.

9 jaar geleden speelden ze voor de release party van hun eerste album in de Popcentrale en nu zijn ze op 20 oktober terug om hun 4e album genaamd Dictator te promoten.

Deze release party in de Popcentrale zal heel bijzonder zijn, omdat ze alle nummers van het album zullen spelen, iets dat alleen deze avond zal gebeuren. Er zullen dus nummers gespeeld worden die verder nooit meer live te zien zullen zijn.
Dit mag je dus niet missen!

In 2009 bracht de band haar eerste CD “Nitrogen” uit op hun eigen Svinx Records label. Het tweede album “Exster” kreeg zeer positieve recensies in onder andere Noize Magazine, Dark Entries, Peek-a-Boo Magazine en Side Line Magazine. Het was tevens het moment dat La Lune Noire in plaats van een studio band met succes het podium op zocht.

In 2014 kwam album “Echoland” uit, met als centraal thema de dunne lijn tussen schizofrenie en het paranormale. Net als bij de vorige albums staat ook “Echoland” garant voor een afwisselend geluid: van industial, naar synthpop en van melancholieke ballads tot uptempo EBM.

2018 is het jaar van de release van Dictator. Een album waarin tekstschrijver Victor niet schuwt om de wereld onder een kritisch vergrootglas te leggen. De muziek is dit keer nog krachtiger dan de vorige albums, wat vooral live heel goed tot zijn recht komt.

La Lune noire speelde eerder live op o.a. W- Festival, Summer Darkness, BLACK-OUT Festival, Synthetic City London, Winterborn Festival en Seawave. Als support act stonden ze o.a. met Clan of Xymox, Diary of Freams en VNV Nation op het podium.

Andere festivals en podia in Nederland, België, Duitsland en Engeland gingen hieraan vooraf.

 

Support: TENEDLE (IT)

Dimitri Niccolai is Tenedle. Deze in Nederland wonende Florentijn experimenteert met visual arts en theater. Met meer dan twintig jaar ervaring en een zevental albums weet deze Florentijn hoe hij een gave show moet neerzetten. Hij creëert met zijn band een ambiance die je nog lang in zijn greep houdt. Live betoveren ze je met elektronica en akoestische arrangementen met een bijzondere combinatie van beeld en geluid. Het zevende album Traumsender is geïnspireerd door het expressionisme.

Verwacht Engelstalige elektronische dancemuziek en ballads in een wereld vol visies en illusies. Dompel jezelf onder in deze nieuwe ingenieuze arrangementen.

Entree: € 5,- v.v.k. | € 10,- incl. album 'Dictator' (alleen aan de deur) | Deur open: 20:30 uur | Aanvang: 21:00 uur

Onze tips

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!