zoek
Cd release The Few
za 21 feb

Cd release The Few

support Nicolas Joan

support Nicolas Joan

  • genre Rock
  • locatie Talent Stage
  • deur open 20:30 uur
gratis entree
share
Cd release The Few

The Few
Vierkoppige rockband uit Rotterdam met roots in bluesrock, gipsy en grunge. De leden hebben jarenlang in diverse bands gespeeld en (her)vonden elkaar in december 2010 tijdens een jamsessie. Michel de Cocq (drums), Ruben Gelok (gitaar), Ritsaert Krauss (zanger, violist) en Perry Maas (bassist) bleven vervolgens in diverse obscure oefenruimtes aan hun repertoire slijpen. Al snel kwam de elektrische viool van Ritsaert erbij, wat het geluid van The Few verrijkte met melodieën vol dramatiek. Meerstemmige zangpartijen brachten tevens extra lagen in de nummers. De teksten van Ritsaert zijn Engelstalig en hebben een Rotterdams directheid. Na meerdere optredens in Rotterdam en omstreken werd juni 2014 in samenwerking met Ro Krauss als producer (bekend van De Wëreldbänd) een eerste EP gemaakt. Na de opname in de donkere catacomben van hun Rotterdamse oefenruimte zal 'Spitting from a bridge' binnenkort het daglicht zien in de Popcentrale te Dordrecht.

Support: Nicolas Joan 
Na jaren als gitarist/songwriter in diverse bands te hebben gespeeld, vond Nico van Heiningen dat het moment aangebroken was om het roer om te gooien.
Bleef hij de gitarist met het stiekeme verlangen om zijn liedjes zelf te vertolken of zou hij nu eindelijk de stoute schoenen aantrekken om het radicaal anders te gaan doen? Hij koos voor het laatste, gaf zichzelf de artiestennaam “Nicholas Joan” en begon met het opschrijven van zijn hartenkreten. Met zijn vorige bands (o.a. volt violin, Koos kamerling) heeft hij al diverse (inter)nationale kernpodia/festivals verovert (Concert at Sea, de melkweg, Breda Barst, 013, Wantijpop, Klomppop, enz.) maar nu is het tijd om de wereld echt kennis te laten maken met zijn eigenzinnige, alternatieve rockliedjes.

 

Onze tips

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!