First Time Voters: Music & Talks

Mon

20 Feb

2023

Voor iedereen die voor het eerst gaat stemmen Goede gesprekken en livemuziek

TIJD:

19:30

LOCATIE:
Energiehuis

Op woensdag 15 maart zijn de Provinciale Staten verkiezingen in Dordrecht en beslis je mee wie er in de Provinciale Staten van Zuid-Holland komt om jouw persoonlijke belangen te vertegenwoordigen. Nog geen idee wat deze verkiezingen inhouden en op wie je kunt én wilt gaan stemmen? Doe mee met ‘First Time Voters’!

Bibelot, Popcentrale, Bibliotheek AanZet en Kunstmin organiseren vanuit het Energiehuis ‘First Time Voters’, speciaal voor iedereen die voor het eerst mag gaan stemmen. Want iedere stem telt!

Van alle politieke partijen die meedoen bij deze verkiezingen wordt het jongste lid uitgenodigd om plaats te nemen aan tafel in drie gespreksrondes. Deze leden wordt het hemd van het lijf gevraagd over de belangrijkste thema’s binnen de verkiezingen. Zo wordt het tijdens het stemmen straks nog makkelijker om te bepalen welk rondje je uiteindelijk rood gaat kleuren op je stembiljet.

Onderwerpen als veiligheid, intimidatie, cameratoezicht, werkgelegenheid, stages, wonen en sport en cultuur worden ter sprake gebracht. Neem actief deel en praat mee over verschillende kwesties. We initiëren goede gesprekken en mikken op stevige debatten tussen de jongeren en politici over actuele en relevante onderwerpen.

Tijdens het event is er naast de verschillende gesprekken ook ruimte voor livemuziek van nationale en lokale bodem. De line-up wordt later bekend gemaakt.

Kijk, luister en praat mee over een actueel maatschappelijk thema, doe inspiratie op én deel je mening. Meedoen kan door je gratis aan te melden via de ticketbutton.

Toegang: GRATIS!

OOK INTERESSANT

February 3, 2023

Valley of Songs: Dordtse Songwriters Circle

February 5, 2023

Alles Mag Jam

February 11, 2023

Young Bizz - Valentine's Edition

Oefenruimte O