fbpx

WANTIJPOP

De Popcentrale heeft een eigen veld op Wantijpop. Hier krijgen lokale en regionale bands, DJ’s en rappers de kans om op te treden voor een groot publiek en zichzelf te bewijzen. De programmering van het Popcentrale veld is een afspiegeling van de programmering in de Popcentrale. Dit programma wordt voor een groot deel verzorgd door enthousiaste vrijwilligers uit de Drechtsteden, zoals de programmeurs van As (metal) en Reggae Central.

Dit jaar is er op het Popcentrale Podium weer een zeer breed scala aan stijlen te horen. Van grunge tot metal tot reggae tot hiphop!

Ook dit jaar staat de tipi vol talent weer op het veld. Vroeger de Jamstage genaamd, tegenwoordig luistert hij naar de naam Kweekvijver Podium.  Op dit podium naast de vijver in het Wantijpark zie je van de jongste tot de oudste talenten, kun je gezellig meejammen en meezingen met de Live Rock Karaoke Band.

Nieuw op het Popcentrale veld zijn de Silent Sessions.  Een aantal artiesten die op het Popcentrale Podium spelen doen ook nog een akoestische sessie in de nieuwe hippiebus. Dit is een speciale en exclusieve ervaring, want deze sessies zijn maar voor een beperkt gezelschap te horen met over Silent Disco headphones! Get lucky and don’t miss out!
 

LINE-UP
POPCENTRALE PODIUM 2019

Dreadless + E-mann

Eindelijk is het zover: de energieke reggaeheld E-mann uit Dominica shined weer op diverse podia met aardig wat hits op zak. Zijn nummers brengen je mee op allerlei niveaus dankzij de vele dingen die hij heeft geleerd en meegemaakt. E-Mann toerde al door de Verenigde Staten, Caribbean en meerdere Europese landen en nu is tijd voor Wantijpop.
Samen met de 9-koppige Dordtse reggaeformatie Dreadless wordt dit een energieke reggaeshow.
Dreadless klinkt als moderne jaren 70 roots reggae, geïnspireerd op bijv. Burning Spear, Third World, Dennis Brown en Culture. De band speelde al op talloze festival als Zwarte Cross, Rastaplas, Amsterdam Reggae Village in de HMH en One Love Festival (UK) en speelde al eerder als backingband van Al Campbell, Prince Alla, U Brown en Earl 16.

Switch Bones

Is het grunge? Is het punk? Misschien is het wel grungepunk…
Switch Bones is een grungepunktrio uit Dordrecht en Tilburg. De band dompelt catchy popmelodieën onder in en zwaar gitaargedreven geluid, beïnvloed door bands als Nirvana, Melvins en Queens of the Stone Age en bestaat uit Erik van Haaren (zang/gitaar), Marjolijn Nestelaar (bas/zang) en Geert Teekens (drums/zang). Switch Bones is eind 2016 opgericht en heeft sindsdien niet stil gezeten. De band bracht een EP en een full length album uit, speelde veel festival- en clubshows, waaronder de Zwarte Cross, een succesvolle Popronde en een tour door Schotland. De single ‘Sunday Morning’ werd na de release in januari 2019 enthousiast ontvangen door 3FM.

The sky is the limit and the beef is at the bottom!

Check hier hun video van ‘Sunday Morning’:

SKAvuiten

SKAvuiten, opgericht in 2014, is een kunstzinnige groovende Nederlandstalige ska groep met ruime muzikale ervaring en stevige humor. Teksten als ‘Fok Maar Lekker Door’ of ‘Kijk Eens Naar Jezelf’ worden onbedwingbare meezingers en het is moeilijk om stil te blijven staan bij deze band met hun aanstekelijke refreintjes. Met SKAvuiten is het altijd feest!
De twee zangers schrijven de teksten, de bassist de muziek. De band is af met een strakke drummer, gitarist, toetsenist en een blazerssectie die de tent van zijn sokken swingt.
Dit bewezen ze al op diverse events, zoals o.a. Voorstraat Noord Festival, Waterpoort Festival en Big Rivers. Ook mochten SKAvuiten al drie keer in het voorprogramma van Ska legende Mark Foggo spelen. De band heeft inmiddels een EP uitgebracht.

Phlebotomized

Dit zevental begeeft zich sinds eind jaren tachtig aan het Nederlandse metalfront. In 1997 is de band uit elkaar gegaan waarna ze in 2013 weer bij elkaar zijn gekomen. Phlebotomized speelt progressieve death metal deluxe. De grunt is extreem diep en muzikaal gaat het van trage tempo’s naar keiharde blastbeats. Nu zijn ze, na wat verschuivingen van bandleden, terug met hun nieuwe album “Deformation of Humanity”.

Dat wordt de pit in!

Charades (winnaar Grote Prijs van Dordt, bands)

De winnaar van de bandcategorie van de Grote Prijs van Dordt komt verrassend uit de hoek met de dromerige alternatieve rock met een rauwe grungy emo twist. Voor de kersverse EP ‘Floating’ zocht de band de samenwerking op met Carsten Brunsveld (John Coffey). Het resultaat is een dynamische en energieke plaat.

Check hier hun nieuwe videoclip Crushed (gisteren uitgebracht):

Grote Prijs van Dordt

De Band Boost is sinds dit jaar omgedoopt tot de Grote Prijs van Dordt en heeft daar een DJ-competitie bijgekregen.

Deze competitie is een duw in de rug van ambitieuze artiesten. De Popcentrale, als centrum van de lokale popscene biedt hierbij ondersteuning aan de artiesten door middel van aansluitende prijzenpakketten, samenwerkingen met belangrijke partijen in de stad en, misschien wel het belangrijkste, biedt een podium voor deze artiesten. Zo staat de winnaar van de categorie ‘Bands’ op de gewilde plek op Wantijpop. Welke band dat wordt kun je zien in de finale op zaterdag 11 mei in de Power Stage van Bibelot.

Oussi-B

Muziek, spotlight, aandacht, vrouwen & snel money pakken.

Toen Oussi-B nog luisterde naar de naam Oussama leefde hij al voor al deze ingrediënten.  Al op zijn 13e liet hij op de speelplaats zijn freestyles horen. Geef Oussi een beat en hij weet er raad mee.

In 2015 bracht hij samen met Lorie TNB ‘Beat The Macho’ uit . Sindsdien is het gaan lopen en sprong hij overal het podium op. In 2018 kwam hij met de dansbare track ‘Stoten’ en nu is hij, samen met zijn vaste DJ Nikaa, klaar voor het Popcentrale Podium van Wantijpop 2019.

Lleed

Lleed is een band bij de popcentrale. De band bestaat uit twee gitaristen, een drummer, bassist en zangeres. Lleed bestaat al sinds de zomer van 2017, maar heeft sindsdien al gespeeld op verschillende Dordtse festivals zoals Big Rivers en Voorstraat Noord Festival. Lleed speelt vooral eigennummers, maar ook af en toe covers. De muziekstijl waarin ze spelen is voornamelijk rock met invloeden uit andere stijlen zoals funk en blues.

Voor meer info over de Popschool check: www.tobe.nl/cursussen/16/Popschool

LINE-UP KWEEKVIJVER PODIUM 2019

LIVE ROCK KARAOKE BAND

Vorig jaar zette de Live Rock Karaoke Band deze tent van Wantijpop helemaal op zijn kop en kwamen de echte frontmannen- en vrouwen bij iedereen naar boven. Ook de Popcentrale hebben ze op dezelfde manier verbouwd.
Tijd voor de volgende dus! Ben jij die nieuwe Axl Rose, Mick Jagger, Joan Jett of Freddie Mercury? Spring het podium op en rock Wantijpop!


JOUW BAND, MIJN BAND

Pak een groep Dordtse muzikanten, hussel ze door elkaar en je krijgt twee gloednieuwe, mega interessante projecten. Op o.a. Festival de Uitdaging in het Energiehuis, Wantijpop én Big Rivers spelen deze twee bands hun gloednieuwe songs.

Zooi!
Rapper Dylan (Boykie-D), producer Lars de Wit, synthguy Joren, gitarist Thomas en bassiste/rapper/MC Eddie maken er een zooitje van. Maar wel een heel erg dansbaar zooitje. Geniet van deze grote brok (jonge) energie!

Tortuga Loco
Ofwel: gekke schildpad. Deze crazy turtles maken Spaanstalige bluesrock met een soulvolle twist. Een unieke combinatie!


WHOP GOES POP – SENIOREN OPEN PODIUM

Eén van de meest verrassende evenementen in de Popcentrale is WHOP Goes Pop: een open podium voor senioren! De  50-plussers laten op Wantijpop horen wat ze kunnen. Dit mag je niet missen!

REGGAE JAMSESSIE

Onder leiding van de Dordtse Kim, Case en Lloyd vinden in de Popcentrale al jaren succesvolle jamsessies plaats. Dit jaar staan Kim en Case zelf op het grote podium met de SKAvuiten, dus we zien hen dit jaar niet als sessieleiders. Natuurlijk gaan we wel gewoon jammen met de reggaejammer Lloyd.

Iedereen is welkom en de instrumenten zijn aanwezig!


POPSCHOOL 4 KIDS

Bij de Popschool leren jonge kids in een band spelen. Er wordt les gegeven door professionele docenten in de goed ingerichte oefenruimtes van de Popcentrale. Elk jaar spelen er enkele Popschool bands op Wantijpop, dit jaar voor de tweede keer op de jamstage!

Huisregels

 1. In de Popcentrale geldt een legitimatieplicht. Indien een medewerker van de Popcentrale je vraagt je te legitimeren, dien je een geldig legitimatiebewijs te tonen.
 2. Bij toegangscontrole of fouillering dien je mee te werken. Weiger je dit, dan kan je de toegang ontzegd worden.
 3. Eigen drank of etenswaar meebrengen is niet toegestaan.
 4. Alcoholmisbruik is verboden. De Popcentrale schenkt alleen licht-alcoholische dranken en frisdrank. Aan personen jonger dan 18 jaar worden geen alcoholische dranken geschonken.
 5. Handel in en gebruik van soft- en harddrugs is ten strengste verboden.
 6. Op elke vorm van agressief of discriminerend gedrag volgt een ontzegging.
 7. Glaswerk en drankjes moeten in het gebouw blijven.
 8. Wapens en/of voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden, zijn niet toegestaan.
 9. Huisdieren zijn niet toegestaan.
 10. Houd rekening met elkaar en met de buren, overlast in de omgeving van de Popcentrale wordt niet toegestaan.
 11. Binnen mag niet gerookt worden, in de rookruimte wel.
 12. In de oefenruimtes mag geen E-smoker gebruikt worden. In de zaal is dit wel toegestaan.
 13. Overtreding van deze regels kan uitzetting tot gevolg hebben.
 14. Van overtreding van de wet, zoals vernieling, diefstal of openlijke geweldpleging wordt altijd aangifte gedaan bij de politie en hierop volgt een ontzegging van de toegang.
 15. Voor concerten in de Popcentrale geldt geen minimumleeftijd, maar bezoekers jonger dan 16 jaar dienen wel begeleid te worden door een volwassene (18+).

KLACHT MELDEN?

 1. Klachten Popcentrale
  De Popcentrale ontvangt en bedient wekelijks vele bezoekers. Wij willen natuurlijk dat jouw bezoek aan onze oefenruimtes of shows in de zaal perfect verloopt.
  Heb je desondanks een klacht? Meld het ons! Wij doen ons uiterste best de klacht op te lossen. Hieronder vind je meer informatie over onze klachtenregeling.

  De Popcentrale is onderdeel van Stichting voor Cultuureducatie Zuid-Holland-Zuid (SCE). SCE kent onderstaande klachtenregeling. In deze regeling wordt een onderscheid gemaakt tussen algemene klachten en klachten over ongewenst gedrag.

  Algemene klachten
  Algemene klachten kunnen bijvoorbeeld gaan over de workshop, evenement, medewerker, docent, faciliteiten en de administratie. De Popcentrale vraagt je vriendelijk je onvrede over de inhoud workshop / docent in eerste instantie kenbaar te maken bij de betreffende docent. Mocht je er met de docent zelf niet uitkomen, dan kun je een schriftelijke klacht indienen.

  Klacht melden
  Stuur je klacht naar info@popcentrale.nl
  Vermeld in je mail om welke show, verhuring en/of persoon het gaat en wat de klacht is.
  Je ontvangt zo binnen 14 dagen bericht van ons.
  De Popcentrale bundelt en analyseert de binnengekomen klachten om daarmee haar dienstverlening te verbeteren.

  Klachten over ongewenst gedrag
  Stichting voor Cultuureducatie Zuid-Holland-Zuid is aangesloten bij de brancheregeling voor professionele opvang bij ongewenst gedrag. Onder ongewenst gedrag wordt verstaan: seksuele intimidatie, pesten, discriminatie, agressie en geweld. Deze regeling geldt voor iedereen die bij SCE komt of van de diensten van SCE gebruik maakt.

  Naast professionele opvang door goed opgeleide vertrouwenspersonen, is er een uit experts bestaande klachtencommissie. Het centrale meldnummer gaat via ArboNed en is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar: 0800-0204204.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten