terug

grote prijs van dordt

⚡️ De Grote Prijs van Dordt is een duw in de rug van ambitieuze artiesten. Popcentrale als centrum van de lokale popscene biedt hierbij ondersteuning aan de artiesten door middel van aansluitende prijzenpakketten, samenwerkingen met belangrijke partijen in de stad en het bieden van een podium.

Wat kunnen bands winnen?
-
podiumplek op Wantijpop 2024
- studiotijd bij Prosound Media
- promopakketten
- gratis repetitiesessies in de oefenruimtes
en meer…

Interesse in het sponsoren van de Grote Prijs? Mail dan naar onze PR afdeling!

Lees het volledige verloop van de competitie onderaan deze pagina!

GROTE PRIJS VAN DORDT 2022

WINNAAR GROTE PRIJS VAN DORDT 2022
>>> BUNKER <<<

1e PRIJS:
Bunker

2e PRIJS:
Floyd and the Barbers

3e PRIJS:
Ylisia

PUBLIEKSPRIJS
Bunker

De Grote Prijs van Dordt 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Poppodium Bibelot – Wantijpop Festival – Noordpark Festival – Popunie – Rotterdam Drum Department – DW images – Prosound Media – Spandoekstore – Music Department.

#PopunieMusicSupport

De Grote Prijs van Dordt - hoe steekt de competitie in elkaar?


Aanmeldingen
Rond het einde van de zomer, meestal in de maand augustus, gaan de inschrijvingen voor de Grote Prijs van Dordt open. Bands/acts melden zich aan door middel van het invullen van een inschrijfformulier, waarin onder andere gevraagd wordt naar hun eigen materiaal aan muziek. Deze inschrijfperiode sluit in september, waarna 12 acts geselecteerd worden voor de voorrondes in de categorieën rock, pop en loud (voorheen metal). Speelt de geselecteerde act geen van deze genres? Dan wordt deze in de meest toepasselijke voorronde geplaatst.

Voorrondes
Tijdens een voorronde spelen drie acts uit dezelfde categorie. Deze acts mogen ieder 20 minuten lang spelen, waarbij geen covers gespeeld mogen worden. De voorrondes kennen twee winnaars:

Winnaar Juryprijs: Deze prijs wordt uitgedeeld door de jury door middel van beoordeling van de act. De act gaat meteen door naar de finale.
Winnaar Publieksprijs: Deze prijs wordt uitgereikt aan de band die het publiek het hardst kan laten juichen. Het gejuich wordt gemeten met een dB-meter, zodat we echt het luidste publiek kunnen vaststellen. De act gaat door naar de halve finale.

Halve Finale
Tijdens iedere voorronde gaat er dus één act door naar de halve finale. Ook wordt er na de drie voorrondes een online poll gehouden onder het publiek, waarbij er nog een act wordt uitgekozen voor de halve finale (meeste stemmen wint). Zo eindigen uiteindelijk vier bands in deze ronde.
Bij de halve finale is er géén publieksprijs. Dat betekent dat er van de vier acts, maar eentje door gaat naar de grote finale! Deze act wordt uigekozen door de jury, na wederom speelrondes van 20 minuten per act.

Finale
Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de big finale! Tijdens deze ronde zullen de vier jurywinnaars het tegen elkaar op nemen. Ook tijdens de finale mogen de acts 20 minuten spelen. Er zijn meerdere prijzen te behalen in de finale:

1e prijs: De winnaar van de Grote Prijs van Dordt 2022! De act krijgt onder andere een optreden op Wantijpop. De rest van het prijzenpakket varieert per editie.

2e prijs: De runner-up van de Grote Prijs van Dordt 2022! Het prijzenpakket varieert per editie.

3e prijs: De 3e plaats van de Grote Prijs van Dordt 2022! Het prijzenpakket varieert per editie.

Publiekswinnaar: Deze prijs wordt uitgereikt aan de band die het publiek het hardst kan laten juichen, net zoals in de voorrondes! Het prijzenpakket van de publiekswinnaar bestaat uit een promopakket.

(OPTIE) Wildcard Noordparkfestival: Tijdens sommige edities van de Grote Prijs is de programmeur van het Noordpark Festival in Zwijndrecht aanwezig bij de finale. De programmeur kiest in dat geval een van de bands uit om op het Noordpark Festival te spelen!

Waar let de jury op?

Tijdens de voorrondes, halve finale en finale is het belangrijk om de jury te overtuigen. Het team van verschillende juryleden uit meerdere expertises (programmeurs, muzikanten, DJs, muziekjournalisten etc.) beoordelen de acts op de volgende punten:
 - Originaliteit / creativiteit
  - Techniek / instrument beheersing
  - Samenspel
  - Songs
  - Podiumpresentatie

Let op:
- Het is niet toegestaan om covers te spelen. Doet de act dit wel, volgt er puntenaftrek.
- De band dient tijdens de voorrondes, halve finale en finale 20 minuten te spelen. Als de band langer speelt dan 20 minuten, volgt er puntenaftrek.