terug

POPCENTRALE

Popcentrale is een productiehuis waarin jong creatief en ambitieus talent werkt aan de meest relevante ontwikkelingen op muziekgebied. Op deze maakplek wisselen ervaren muzikanten met jongere muzikanten ervaringen en kennis uit en worden onstaan nieuwe acts, stromingen en producties.

De faciliteiten van Popcentrale bestaan uit drie professionele opnamestudio’s en diverse productieruimtes waarin muzikanten zelf of onder begeleiding aan de slag kunnen gaan met hun ontwikkeling. Popcentrale heeft een eigen concertzaal (cap 150 personen), voorzieningen voor 4K video registraties en multitrack audio registraties. Onze opnamestudio’s zijn verbonden met alle ruimtes in het Energiehuis, waardoor we artiesten vanuit alle zalen kunnen opnemen.

Een team van professionals, aangevuld met vrijwilligers, maakt zich dagelijks hard voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Popmuziek. Dit werk doen we in samenwerking met diverse partners in de stad, zoals muziekschool ToBe en Poppodium Bibelot, maar ook industry professionals zoals DJ/producer Lucien Foort, die vanuit Popcentrale zijn studio en Ubeat Academy runt.

Popcentrale is onderdeel van Stichting Cultuureducatie (SCe)

Gang van de Popcentrale in het Energiehuis in Dordrecht, Nederland.