terug

the next gem

THE NEXT GEM SEIZOEN III 💎 WINNAARS: LIL Jor & Trix


DEELNEMERS TNG SIII 💎:
⚡ Ro1
⚡ BrianS
⚡ Jeffree
⚡ Jayy
⚡ BoykieD
⚡ LIL Jor
⚡ LUUK
⚡ ZY Beats
⚡ Trix

Er gebeurt veel op het gebied van Hiphop. Overal zijn jonge rappers en producers bezig met zichzelf ontwikkelen en hun weg te beklimmen naar de top. Tijdens deze talentenjacht word je uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen om indruk te maken op de jury.

Verloop van het project
Dit seizoen werken rappers samen met producers. Je kan dus zowel als rapper als producer opgeven om mee te doen. Door middel van loting worden de artiesten aan elkaar gekoppeld. Tijdens de kick off dag op 01 oktober leer je elkaar kennen en krijg je meer informatie over het verloop van dit seizoen. Ook krijg je masterclasses die ervoor zorgen dat je wat extra skills leert voordat je de uitdaging aangaat. Na de kick off dag hebben de duo’s van een rapper en een producer 2 weken de tijd om een nummer te maken. De exacte voorwaarden voor de nummers worden nader bepaald en onthuld op de kick off dag.

Na deze twee weken krijgt ieder duo een uur de tijd in de studio om dit nummer op te nemen/ af te werken. Aan het einde van de opname wordt het bestand opgeslagen op een USB- stick en direct overhandigd aan het Next Gem team. Ook zal er tijdens deze studiosessie iemand aanwezig zijn die beelden maakt. Deze worden gebruikt ter promotie. Op de maandag na het weekend waarin de nummers worden opgenomen, komen alle nummers online te staan. Ook krijgen de artiesten nu 1 week de tijd om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen op hun track. Na deze week kiest de jury 2 duo’s uit voor de finale en 1 duo wordt gekozen aan de hand van het aantal verzamelde stemmen. Deze drie acts zullen tijdens de finale strijden om de titel van The Next Gem. Zij zullen per duo 3 nummers voorbereiden die tijdens de finale live performed moeten worden. De duo’s hebben een week om zich voor te bereiden.

Toelatingseisen The Next Gem SIII
-
Je bent 13 jaar of ouder (onder 18 toestemming van ouder/voogd nodig);
- Je bent niet ouder dan 28;
- Je woont in Nederland;
- Je hebt een audio/video-opname van een eigen track en kan deze aanleveren;
- De eigen geschreven track bevat geen negatieve lading;
- Je track mag maximaal 3 minuten duren en moet minimaal (ruimte voor) 16 bars bevatten;
- Je kan minimaal 10 minuten vullen tijdens een live performance met eigen muziek;
- Je bent beschikbaar tijdens de kick-off, draaidag en finaledag

Te winnen prijs voor The Next Gem SIII
-
Een clipshoot van het gemaakte nummer;
- Professionele mixing en mastering van het gemaakte nummer;
- 15 uur studiotijd in Studio XL van de Popcentrale;
- Een coaching sessie op het gebied van zaken doen binnen de muziekindustrie;
- Een professionele fotoshoot;
- Een masterclass voor de winnende producer & rapper

Hoe ziet dat er dan uit? Op zaterdag 23 oktober vond de finale van The Next Gem seizoen 2 plaats in de Popcentrale, check 'm hier:

The Next Gem

The Next Gem is een initiatief van Next Up deelnemers Gson en Mats en wordt mede mogelijk gemaakt door Popcentrale, R-Newt Dordrecht, Next Up en beatmakers Tuned.Roses, Stam Des Bouvrie en Kibir. Abonneer vast op ons YouTube kanaal en krijg een melding als de voorrondes worden uitgezonden:

ABONNEER

Wat is The Next Gem?
The Next Gem is een nieuwe online hiphopcompetitie, een samenwerking tussen R-Newt en Popcentrale, ontstaan vanuit het idee van R-Newt deelnemers Gson en Mats, tijdens de coachingsessies van ‘Each One, Teach One’. Community
The Next Gem is meer dan een contest: het is een community. Blijf up to date van alle ontwikkelingen en kom in contact met andere rappers en beatmakers en stel hier al je vragen. We hebben een Discord!

JOIN DE DISCORD HIER

Voorronde SEIZOEN 2

Voorronde
Kijk hier de voorronde van The Next Gem seizoen 2 terug:

faq (frequently asked questions

Hier vind je alle antwoorden op je vragen, mocht je vraag er niet tussen zitten stuur ons een DM via @thenextgem2021 of een mail via thenextgem2021@gmail.com.

Wat zijn de criteria waar ik aan moet voldoen om mee te mogen doen?
Je woont in NederlandJe bent tussen de 13 – 27 jaar (onder 18 toestemming van ouder/voogd benodigd)Je hebt een audio/video-opname van een eigen track en kan deze aanleveren bij inschrijvingJe levert een eigen geschreven track aan die geen negatieve lading bedraagt.Je track mag maximaal 3 minuten duren en moet minimaal 16 bars bevatten.

Wat zijn de condities voor mijn deelname?
-
Je bent beschikbaar op de volgende data:
 - Za. 1 okt.: kickoffdag, incl. fotoshoots, technische checkups, bio checkup etc.
  - Za. 15 okt.: opname/draaidag
  - Za. 29 okt.: live finale

- Je bent aanwezig bij de kickoffdag op 1 oktober. Hier worden de beats verdeeld waarop de artiest een eigen rap moet schrijven. Het is niet mogelijk om een eigen beat te gebruiken, om een gelijk startpunt voor alle artiesten te houden. Als artiest niet komt opdagen op de kickoffdag is deze uitgesloten van deelname.
- Je ontvangt voor deelname aan de competitie geen gage, uitkoop of onkostenvergoeding.
- Je ontvangt 3 consumptiemunten per persoon. Hiermee kan drinken gehaald worden aan de bar.

Hoe verloopt The Next Gem?
KICK-OFF
Tijdens de kick-off zullen de gekozen rappers en producers masterclasses krijgen over verschillende onderwerpen. Daarnaast wordt er uitgebreid uitgelegd wat het verloop van het derde seizoen van The Next Gem zal zijn. Ook zullen er persfoto's gemaakt worden.

OPNAME/DRAAIDAG
Tijdens The Next Gem zullen er duo's gemaakt worden van één rapper en één producer die samen de opdracht krijgen een track te bouwen. Deze zal worden opgenomen via audio en video (door ons geregeld). Vervolgens kan het publiek stemmen op hun favoriet. De jury zal uiteindelijk kiezen welk duo er doorgaat naar de finale.

FINALE
Tijdens de finale performen de duo's hun track. Naast de gezamenlijk gebouwde track zullen beiden nog twee andere tracks laten horen. De jury zal uiteindelijk beslissen welk duo de ultieme Next Gem wordt.

Wie is de jury?

De vakjury wordt nog bekendgemaakt.

Wat kan je winnen?
-
Naast studiotijd in Popcentrale, zijn er nog meer te gekke prijzen te winnen. Deze worden binnenkort bekend gemaakt.

Praktische informatie
Alle drie de dagen vinden fysiek plaats in Popcentrale in Dordrecht. Popcentrale ligt in het Energiehuis, Noordendijk 148 3311 RR in Dordrecht. Rondom het Energiehuis is een groot parkeerterrein waar voldoende plek is om (betaald) te parkeren.
Als je met de trein komt moet je uitstappen op Dordrecht Centraal, vanaf hier kan je met de bus (lijn 4; uitstappen bij halte Noordendijk, of lijn 10; uitstappen bij halte Biesboschstraat) of lopend richting het Energiehuis komen. Het is ongeveer 20 minuten lopen vanaf het station.

terug naar de bovenkant van de pagina