terug

the next gem

Deelnemers Seizoen 2 - 2021:

💎Chris Locked
💎YungGrimm    
💎Irakees  
💎V1NCE
*Finalist
💎Young Teelo *Finalist 
💎Naga
*Finalist  

Op zaterdag 23 oktober vind de finale plaats in de Popcentrale:
The Next Gem - Finale ->
event & tickets
* De finale wordt hieronder live uitgezonden op zaterdag 23 oktober vanaf 20:30

The Next Gem

The Next Gem is een initiatief van Next Up deelnemers Gson en Mats en wordt mede mogelijk gemaakt door de Popcentrale, R-Newt Dordrecht, Next Up en beatmakers Tuned.Roses, Stam Des Bouvrie en Kibir. Abonneer vast op ons YouTube kanaal en krijg een melding als de voorrondes worden uitgezonden:

ABONNEER

Wat is The Next Gem?
The Next Gem 2021 is een nieuwe online hiphopcompetitie, een samenwerking tussen R-Newt en de Popcentrale, ontstaan vanuit het idee van R-Newt deelnemers Gson en Mats, tijdens de coachingsessies van ‘Each One, Teach One’. Community
The Next Gem is meer dan een contest: het is een community. Blijf up to date van alle ontwikkelingen en kom in contact met andere rappers en beatmakers en stel hier al je vragen. We hebben een Discord!

JOIN DE DISCORD HIER

Voorronde SEIZOEN 2

Voorronde
Kijk hier de voorronde van The Next Gem seizoen 2 terug:

faq (frequently asked questions

Hier vind je alle antwoorden op je vragen, mocht je vraag er niet tussen zitten stuur ons een DM via @thenextgem2021 of een mail via thenextgem2021@gmail.com.

Wat zijn de criteria waar ik aan moet voldoen om mee te mogen doen?
Je woont in NederlandJe bent tussen de 13 – 27 jaar (onder 18 toestemming van ouder/voogd benodigd)Je hebt een audio/video-opname van een eigen track en kan deze aanleveren bij inschrijvingJe levert een eigen geschreven track aan die geen negatieve lading bedraagt.Je track mag maximaal 3 minuten duren en moet minimaal 16 bars bevatten.

Wat zijn de condities voor mijn deelname?
-
Je bent beschikbaar op de volgende data:
 - Za. 25 sept: kickoffdag, incl. fotoshoots, technische checkups, bio checkup etc.
  - Za. 2 okt: draaidag voorronde 1
  - Zo. 3 okt: draaidag voorronde 2
  - Za. 23 okt: live finale
Let op: deelnemers spelen maar in 1 voorronde.
- Je bent aanwezig bij de kickoffdag op 25 september. Hier worden de beats verdeeld waarop de artiest een eigen rap moet schrijven. Het is niet mogelijk om een eigen beat te gebruiken, om een gelijk startpunt voor alle artiesten te houden. Als artiest niet komt opdagen op de kickoffdag is deze uitgesloten van deelname.
- Je ontvangt voor deelname aan de competitie geen gage, uitkoop of onkostenvergoeding.
- Je ontvangt 3 consumptiemunten per persoon. Hiermee kan drinken gehaald worden aan de bar.

Hoe verloopt The Next Gem?
Voor de voorrondes maken we een selectie van een X aantal deelnemers die wordt verdeeld over de 3 voorrondes. Tijdens die voorrondes krijgen de deelnemers de tijd om hun track op te nemen in één van studio’s van de Popcentrale in Dordrecht. Tijdens de voorrondes worden er opnames gemaakt om hier afleveringen van te maken. Deze afleveringen worden (ongeveer twee weken na opname) uitgezonden op onze kanalen. Ook kan het publiek aan de hand van deze afleveringen stemmen op hun favoriete deelnemer, dit zodat niet alleen de jury het voor het zeggen heeft maar we de gehele community erbij betrekken. Nadat de jury en het publiek heeft gestemd zullen er per voorronde 2/3 deelnemers doorgaan naar de finale waar ze hun track live zullen performen op het podium van de Popcentrale. De gehele finale van The Next Gem zal live worden gestreamd via onze kanalen en die van de Popcentrale. Uit de finale wordt 1 winnaar gekozen voor het prijzenpakket. De rest van de deelnemers uit de finale zullen niet met lege handen naar huis gaan, ook zij zullen leuke prijzen krijgen.

Wie is de jury?

De vakjury wordt nog bekendgemaakt.

Wat kan je winnen?
-
Studiotijd in de Popcentrale.
- Een professionele fotoshoot.
- Een professionele clipshoot.
- Artist coaching sessie
- Merchandise van The Next Gem.

Praktische informatie
Alle voorrondes en de finale vinden fysiek plaats in de Popcentrale in Dordrecht. Als organisatie zullen wij ervoor zorgen dat er voldoende maatregelen worden genomen, volgens de richtlijnen van het RIVM, om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.De Popcentrale ligt in het Energiehuis in Dordrecht, Noordendijk 148 3311 RR in Dordrecht. Rondom het Energiehuis is een groot parkeerterrein waar voldoende plek is om (betaald) te parkeren.
Als je met de trein komt moet je uitstappen op Dordrecht Centraal, vanaf hier kan je met de bus (lijn 4; uitstappen bij halte Noordendijk, of lijn 10; uitstappen bij halte Biesboschstraat) of lopend richting het Energiehuiskomen. Het is ongeveer 20 minuten lopen vanaf het station.

terug naar de bovenkant van de pagina